dimecres, 19 d’agost del 2020

Braç Vermell de patata i tonyina


Feia temps que anàvem darrera de fer aquesta recepta...no és gens difícil i queda força vistosa. En aquest cas, nosaltres hem fet el braç de patata tenyida de vermell aprofitant una llauneta de tomàquet concentrat italià, però també podem aconseguir-ho triturant pebrot escalivat...o si ens agrada més el color verd, llavors, ens caldrà bullir uns espinacs, treure'ls-hi l'aigua tan com puguem i passar-los pel túrmix. Barregem amb la patata, i voilà! ja tenim un braç de colors!

Ingredients (3-4 persones):
4-5 patates bullides amb pell
2 llaunes de tonyina
2 ous
1 llauneta de concentrat de tomàquet
all
oli
1 ou cru si volem fer maionesa i no pas allioli
pebrot escalivat
anxoves en oli o saladura

Primer de tot posarem en una olla les patates i força aigua. Les farem bullir fins que siguin ben cuites. Llavors les retirarem i, encara un pèl calentes, les hi llevarem la pell i les aixafarem amb una forquilla. En aquest punt, hi podem barrejar una mica de llet per a fer-ho més amorós i hi barrejarem la llauneta de tomàquet fins que tot el puré tingui un color vermellós.

A part, farem bullir els ous. Quan siguin cuits, els pelem i picolem. Ho barregem amb la tonyina escorreguda i esmicolada. Hi barregem també maionesa o allioli segons el gust. Amb això tindrem fet el farcit. Hi podem afegir trosset de pebrot escalivat o olives tallades.

Ara agafarem un bon tros de paper film i el posarem damunt el marbre de la cuina. Escapem el puré donar-li forma de rectangle no gaire gruixut. no hem d'arribar als marges del paper, perquè ens servirà per a donar-li forma al braç. Un cop fet això, repartim pel damunt el farcit. Amb l'ajut del paper film, emboliquem i formem el braç. Decorem amb el pebrot escalivat i les anxoves o al gust i reservem a la nevera fins el moment de servir.

Atenció! per fer la maionesa, ens cal el túrmix, oli, sal, un ou cru sencer i un all pelat petit. Ho trinxem tot amb el túrmix i ja ho tindrem. Si volem fer l'allioli, doncs el morter, all i oli i un pessic de sal. Al morter hi posem l'all tallat no gaire petit i sal, en fem una pasta i després amb molta cura, anem afegint -hi un rajolí d'oli mentre remenen constanment amb el morter. Sempre amb suavitat, ni gaire a poc a poc ni gaire depressa i sempre en la mateixa direcció: la de les busques del rellotge.

Seguidors