dimecres, 23 de desembre del 2020

Sunomono (amanida japonesa d'algues i cogombre)

 

Avui presentem una segona recepta, també força senzilla, amb l'alga Wakame....La recepta original requereix de cogombre japonès o anglès que tenen menys llavors i la pell fineta...però no en teniem a mà, per tant, és un cogombret normal i corrent...

 Ingredients (1-2 persones):

10 g d'alga wakame seca
1 cogombre petitet
llavors de sèsam, un grapadet
1 cullerada sopera de vinagre d'arròs
1 cullerada sopera de soja
1 cullerada de mirin o xerès dolç 
1 trosset de gingebre fresc

 

Començarem hidratant l'alga : la posarem en un bol amb força aigua freda una mitja hora abans de fer l'amanida.  Veureu que s'"infla" molt. Si és una peça sencera, quan la tingueu hidratada, talleu-la a trossets.

Prepararem l'amanit barrejant tots els ingredients líquits i el gingebre pelat i ratllat. Reservarem en un bol.
 
Pelem el cogombre i el tallem a rodanxes finetes (jo he fet servir el pela-patates)
 
Escorrem l'alga, la posem en un bol i hi barregem la resta d'ingredients. Empolsinem amb el sèsam. 
 
Deixem reposar una mitja horeta perquè la salseta o amanit s'integri bé i servim!

Seguidors