diumenge, 13 de març del 2022

Cassola de bacallà amb carxofes i pèsols



 Un clàssic de la cuina catalana per Quaresma: bacallà amb carxofes i pèsols...un guisat d'aquells d'anar fent xup-xup...una mica entretingut (que no vol dir difícil!) però amb uns resultats fantàstics...

Caldrà, com sempre, amb el bacallà, tenir la previsió de dessalar-lo, encara que avui en dia se'n pot trobar de ja dessalat als congelats o bé, a les mateixes bacallaneries en tenen ja al punt...

Ingredients (2 persones):

4 talls de bacallà dessalats
2 ous 
2-3 carxofes
un grapat de pèsols bullits (si pot ser, frescos)
1 -2 tomàquets madurs
1 ceba
1-2 alls
julivert

picada:
un grapat d'ametlles torrades (8-10 ja fariem)
1 all

farina per arrebossar

un got de vi blanc(opcional)

Començarem per a bullir els ous; un cop cuits, els pelarem, tallarem per la meitat i reservarem.

En una paella hi posem un bon raig d'oli i la posem al foc. A part, enfarinem els talls de bacallà i els sofregim lleugerament a la paella. Els reservem posant-los en un plat amb paper absoervent per a retirar-ne l'excès d'oli.

Al mateix oli, sofregim les carxofes prèviament enfarinades. Cal tallar-les a octaus i reservar-les en aigua amb julivert perquè no ennegreixin. Si volem, podem prescindir d'enfarinar-les. quan siguin cuites, les retirem i les posem també damunt de paper absorvent de cuina.

Ara, aboquem l'oli (si n'hi ha molt, només una part) a una cassola de fang. Farem un sofregit amb la ceba i l'all picolats ben finets, salem la ceba perquè sui més i millor. Quan comenci a transparentar, hi posem el julivert i el tomàquet ratllat o a trossets. si volem abocar-hi el vi blanc, caldrà fer-ho abans del tomàquet i deixar que evapori l'alcohol.

Quan el sofregit sigui ben concentrat, hi afegim els talls de bacallà, les carxofes i els pèsols i un bon cullerot d'aigua i deixem que cogui uns minuts, perqu es barregin tots els gustos i s'acabin de fer el bacallà i les carxofes. Afegim la picada d'ametlles i alls deixatada amb el mateix suc. Deixem que faci xup-xup uns minuts més i hi afegim els ous tallats per la meitat. Deixem dos minuts més i apaguem el foc.


Seguidors