Aquesta recepta és relativament senzilla de fer..com és fàcil d'imaginar la part més complicada serà la de bullir el pop...i , potser, la de fer l'allioli, clar...
Ingredients (2-3 persones):
1 pop roquer d'un kilo aproximadament
1-2 fulles de llorer
1-2 alls
oli
sal 4-5 patates
Quan comprem el pop, caldrà posar-lo al congerlador uns dies..això ens estalvia la feina que calia fer abans d'estovar-lo a base...d'estovar-lo a cops....
Quan vulguem preparar el plat , caldrà preveure treure el pop del congelador i que ens quedi ben descongelat (el dia abans probablement serà suficient). Un cop ben descongelat, haurem de tenir una olla al foc , que sigui prou grossa perquè ens càpiga bé el pop, omplir-la d'aigua i dur-la a ebullició amb les fulles de llorer. Quan l'aigua bulli, hi posem el pop i deixem bullir-ho tot fins que sigui tendre, això ho sabrem punxant el pop amb un ganivet.
Quan el pop sigui cuit, el traurem de l'olla, el posarem a refredar amb aigua a la nevera un parell d'hores i al brou de bullir el pop, ara bullirem les patates amb pell i tot. Quan les patates siguin cuites, les traurem, les pelarem, i tallarem a rodanxes per a fer la capa de sota del plat. Mentrestant, haurem agafat el pop i li tallarem les potes i el cos a trossos i el courem a la graella perquè ens quedi torrat per fora. Un cop fet això, el tallarem a rodanxes i ho posarem pel damunt de les patates. Ho cobrirem tot amb l'allioli.
Per a fer l'allioli: aixafarem en un morter els alls pelats amb una mica de salt perquè no saltin. Quan tot estigui convertit en pasta, hi anirem afegint a poc a poquet unes gotes d'oli, remenarem amb cura sempre en la mateixa direcció fins que l'all absorveixi tot l'oli..i així anar fent fins a tenir una bona quantitat d'allioli...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada