dijous, 21 de desembre del 2023

Pollastre rostit amb prunes i pinyons (una altra forma)

 

Un clàssic de la cuina catalana que sovint es fa per Nadal, però que és prou senzill de fer com per a poder cuinar-lo tot l'any, al cap i a la fi, tampoc no cal reservar la recepta només quan tinguem un pollastre de pagès!

ingredients (4 persones):

1 pollastre d'uns 2,5 kg (tallat a octaus)
2-3 patates mitjanes
2-3 cebes
2-3 tomàquets madurs
2-3 pastanagues
alls
un grapat de prunes seques
un grapat d'orellanes
un grapat de pinyons
1 got de vi ranci (o conyac o whisky)

Posarem en remull els pinyons i la fruita seca amb el vi ranci un parell d'hores abans.

Netejarem el pollastre i el salarem i empebrerem al gust. 

En una safata que pugui anar al forn, hi posarem les verdures netes, pelades i tallades a trossos regulars.  Un raig d'oli per damunt, les salarem i hi posarem els talls de pollastre pel damunt. Ho enfornem a 200. En el cas de les patates, millor les pasem una mica per la paella o mig bullim o posem la safata al forn prèviament només amb  les patates, de forma que ja estiguin mig cuites. Això, o les tallem petites o hi posem patatons, si no tindrem el risc que no quedin cuites del tot. 

Un cop enfornat el pollastre, hi aboquem el vi ranci pel damunt prèviament colat. Si cal, hi posem unes cullerades d'aigua per que no es ressequi. Anem regant amb el suquet de tant en tant el pollastre i així evitarem que quedi massa eixut. També va bé tapar-ho amb paper de forn. 

Quan ja sigui quasi cuit, hi tirem pel damunt els pinyons, les prunes i les orellanes i deixem que segueixi 10 o 15 minuts més. I ja ho tindrem!


Seguidors