dimarts, 12 d’agost del 2025

Cap i pota de vedella


 Un plat molt tipic de la cuina catalana, requereix una mica de temps però el resultat es brutal! 


Ingredietns (2 perones):
300 g de tripa de vedella
300 gr de pota de vedella
300 g de cap de vedella
1 ceba grossa
2 tomàquets madurs
1 pastanaga
herges: farigola, llorer, orenga
pinyons
un tros de pa sec per fregir
1 got de vi ranci

Als tripaires del mercat hi podreu trobar tant la tripa com la pota ja cuites o mig cuites. Si us cal, i l'heu d'acabar de bollir ho haureu de fer en una olla grossa amb molta aigua i herbes: farigola, orenga, llaurer, all...
Va bé com a minim escaldar-ho, perquè llavors es més facil dessossar-ho tot i tallar-ho a trossets. Cal reservar.

En una cassola amb oli, fregim el pa i una mica els pinyons i reservem

Ara enrossirem els menuts ja tallats i també ho retirem. En aquell mateix oli, fem un sofregit amb la ceba picolada ben fina i una mica de farigola, llorer etc... Quan estigui transparent, cal afegir-hi el tomàquets, ratllat i pelat. Deixem que es faci el sofregit. Si cal anem afegirnt una mica , molt poc, d'aigua.

Quan el sofregit estigui ben concentrat, hi afegim de nou els menuts i un got de caldo de coure'ls o aigua. Deixem que faci xup-xup.

Mentrestant, fem una picada amb alls, el pa fregit i els pinyons. Ho deixatem amb el vi ranci i quan falti poquet per a que tot estigui ben cuit, ho afegim al guisat. Deixem que s'evapori l'alcohol, rectifiquem de sal i pebre i ja  ho tindrem!!

Seguidors