Un plat tret del receptari dels MErcats de Girona, no gaire complicat i que queda fora suau de gust! no us espanteu per la paraula "tripa"! Si no sabeu on trobar-ne, doncs pregunteu a les bacallaneries del mercat més proper, en solen tenir!
Ingredients (2 persones)
300 g de tripa de bacalla
1/2 kg de mongetes ja cuites
4 o 5 alls tendres
una mica de suc de coure les mongetes o aigua
Primer caldrà dessalar la tripa, possant-les en aigua durant 4 o 5 hores.
Un cop passat aquest temps, cal fer-les bullir una estona fins que siguin cuites, tovetes ..llavors les traurem, les acabarem de netejar (a vegades tenen un tel negre que cal netejar) i les reservarem.
En una cassola, començarem a sofregir els alls tendres nets i tallats a rodanxes. Quan siguin transparents, hi afegim les mongetes cuites, la tripa tallada petita una mica de suc de coure-les o bé aigua. Deixem que facin xup-xup 5 o 6 minuts, rectifiquem de sal i pebre i ja ho tenim!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada