dimarts, 15 de febrer del 2011

Farro amb formatge de tupí

 Aquest dies s'han celebrat a la Garrotxa la fira del farro (a la Vall de Bianya) i la fira del fajol (a Batet de la Serra), totes dues pensades per a promocionar aquest dos productes tan típics de la comarca. Aquesta és la meva petita contribució: farro amb formatge de tupí, recepta feta una mica a la manera de les polentes italianes. El formatge de tupí és típic del Pirineu, a mi m'agrada molt, tot i que reconec que el seu gust fort potser no agradi a paladars avesats a formatges suaus...

Ingredients (2 persones):
100 g de farro
1/2 de brou suau o aigua
sal i pebre
formatge de tupí al gust
Posem una cassola al foc amb l'aigua o el brou, quan comenci a bullir , anem afegint-hi el farro a poc a poc, remenant constantment i mirant que no faci grumolls. Salem i empebrem al gust. Seguim remenant fins que el farro sigui cuit (perdi el gust a farina) i tingui la consistència desitjada (el més correcte és que tingui una consistència de farinetes).
Apaguem el foc i ràpidament hi barregem el formatge de tupí. Remenem per barrejar bé els dos ingredients i servim decorant el plat amb uns trossets o boletes de tupí (amb l'escalfor tenen tendència a fondre's per tant cal servir-ho ràpidament).

1 comentari:

glutoniana ha dit...

Amb este formatge tan bo ho ha haurem de provar :)


Las recetas de Glutoniana

Seguidors