dilluns, 18 d’abril del 2011

Galetes de tarongina (decorades)

Una recepta molt fàcil de galetes. Senzilles i ràpides i molt bones, amb el toc "diferent" de la tarongina. Vaig aprofitar per decorar-ne algunes amb una glaça i colorant blau.

Ingredients:
100 g de sucre
100 de mantega
300 g de farina
2 cullerades d'aigua
1 cullerada d'essència de tarongina
1 ou
un pols de sal
1 culleradeta de cafè de llevat en pols

per la glaça:
sucre glaç
2 clara d'ou
unes gotes de llimona
una mica d'essència de tarongina
colorant (opcional)

Posem la farina damunt el taulell en forma de volcà (fem el "cràter" amb l'ajut d'un got), i posem al mig tots els altres ingredients.
Ho comencem a treballar, primer amb una forquilla i després amb les mans, anem afegint la farina al mig i barrejant-ho a poc a poc fins que ens quedi una pasta fina i tova. L'emboliquem amb un drap i ho deixem reposar mínim 10 minuts a la nevera.
Untem una plàtera amb una mica de mantega. Traiem la pasta de la nevera, l'estirem amb el corró i la tallem amb els tallapastes que més ens agradin.
Les galetes les anem col·locant damunt la plàtera i quan les tinguem fetes totes les courem al forn a uns 180º durant uns 15 o 20 minuts (dependrà del forn). Quan comenci a daurar-se de les puntes, ja les podem treure i les deixem refredar.
Si les volem decorar:
Barregem el sucre glaç amb la llimona i la clara lleugerament muntada. Treballem el conjunt fins que ens quedi una pasta fluida i densa. Ara ja podríem pintar la superfície de les galetes. Si volem fer decoració amb colors, ens caldrà un colorant del nostre color preferit. Reservarem una part de la glaça i la barrejarem amb el colorant, ràpidament la posarem dins d'una màniga pastissera i la guardarem embolicada en un drap fins que no s'hagi assecat la glaça que hem fet servir per pintar la superfície de la galeta. Llavors amb la màniga pastissera, quan aquesta glaça "base" ja sigui quasi del tot seca o seca completament, anirem fent els dibuixets que ens sembli (millor ens els pensem abans i els dibuixem en un paper). D'aquesta manera, la glaça de color ens quedarà en relleu.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Y'han quedat maquíssimes i el toc de la tarongina hi deu quedar molt bo!
Petonets
Sandra

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Avui ja m'he mirat aquestes galetes un parell de vegades però, no n'he fet mai i em fa respecte. Espero fer-les i explicar-t'ho.
Gràcies per la recepta

conpanyvino ha dit...

Encara tinc pendent de fer aquestes galletes decorades, t'han quedat molt boniques!

Seguidors