dijous, 21 de juliol del 2011

Coca adobada de préssecs i menta fresca

 Aquesta recepta és el resultat de voler aprofitar pasta de coca adobada que guardàvem congelada: teníem de feia uns dies la pasta de la coca que ens havia sobrat al congelador, i necessitàvem buidar-lo i teníem també uns préssecs de vinya, així que vàrem pensar de fer aquesta variant de coca adobada; i de pas, aprofitant que teníem menta fresca també, vam decidir donar-li a la coca el toc refrescant que hi dóna sempre aquesta herba!

Ingredients per la coca adobada(varem fer servir la meitat de la pasta) :
120 ml de llet
1 llimona
3 ous
50 g de mantega pomada
25 g de llevat de pa
una mica de sal
80 g de sucre (més sucre abundant per a decorar)
500 g de farina (potser necessitarem més!)
1 rovell per pintar la pasta

per la coca:
3 préssecs de vinya madurs
fulles de menta fresca (no gaires)


Per fer la pasta vàrem seguir fil per randa la recepta de la coca adobada amb cireres (aquí). La teníem al congelador, i per tant 24 hores abans, la varem treure del congelador i la vàrem deixar al frigorífic. A l'endemà al mati, el dia que volíem fer la coca, la vàrem treure del frigorífic, i la vàrem deixar en un lloc de la cuina sense corrent d'aire i fresc (bé, el més fresc que vàrem poder, que no és gaire a Barcelona a l'estiu). Quan va doblar el volum, la vam estendre sobre la llauna del forn i vàrem formar la coca.

Vàrem tallar a trossos ni gaire grossos ni gaire petits els préssecs i els varem posar damunt la coca. Vam deixar que lleves de nou.
Quan la coca havia tornat a crèixer, varem tirar molt de sucre pel damunt i vàrem enfornar. Teníem el forn ja calent a 180º.

Quan la coca ja va ser cuita, la vàrem treure i la vàrem deixar refredar, llavors, hi varem tirar pel damunt les fulletes de menta fresca tallades ben fines (no gaires, per no matar el gust del préssec!). La veritat és que la combinació de la coca, amb els préssecs ben sucosos i la frescor de la menta va quedar molt i molt bona!

Seguidors