divendres, 8 de juliol del 2011

Filet a la Chateubriand

 La recepta d'avui es podria dir que és una recepta familiar, però aquest cop no és una herència de cap àvia com solen ser les altres, no; la va "portar" mon pare d'un dels seus viatges fa ja molt de temps, li agradava molt i se la feia cuinar sempre que podia, però amb els anys va quedar en el calaix dels records, oblidada completament. Fa pocs dies, però, en la secció de cuina d'un diari va aparèixer una recepta francesa per a filets i carn en general; ma mare va recordar la recepta que feia molt de temps havia preparat en dates assenyalades i que s'assemblava tant i tant a la que sortia al diari (hi ha unes quantes variacions, començant pel nom). Es va decidir a fer-la immediatament i aquest és el resultat (i aquesta és una altra novetat, doncs aquell dia vaig fer "festa" a la cuina).

Ingredients (2 persones):
2 filets de vedella de 100-150 g
2 tallets de foie
2 llesques de pa (de la mateixa mida que el filet)

Verdures per la juliana:
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
5-6 mongetes verdes
1/2 ceba
(això és opcional, es pot canviar les verdures : pastanaga, algun bolet, espàrrec verd, etc)

salsa:
oli de fregir el filet i el foie
1/2 got de madeira

El mateix dia o un dia abans, tallem les verdures petites i les fregim en oli fins que siguin cuites al gust. Salem i empebrem. Reservem.

En una paella amb oli fregim les llesques de pa i les posem al plat quan siguin fetes al gust. Després a la mateixa paella, es cou al gust la carn ja salada i empebrada. Cal deixar-la una mica crua per dins. La traiem i la posem damunt la llesca. A la mateixa paella i amb el mateix oli, li donem volta i volta al foie. El traiem i el posem damunt el filet. La juliana ja preparada la posem damunt de tot.

A la paella i amb l'oli de fregir les carns, hi aboquem el mig got de madeira, deixem que es redueixi. Quan estigui molt reduït i com una salseta, ho tirem per damunt de les verdures i servim immediatament.

1 comentari:

Teresa ha dit...

què bo!!! té una pinta!!! i és un plat ben complert!

petó

Seguidors