dimecres, 4 de gener del 2012

Foie-Gras fet a casa

Aquesta recepta l'hem provat per primer cop aquest any: es tracta ni menys ni més que de fer-se el foie-gras de forma casolana, aprofitant que hi ha moltes botigues que venen fetge d'ànec per aquestes dates de Nadal. La recepta la varem sentir en un programa de ràdio. No és difícil, però es tarda.

Ingredients;
1 fetge d'ànec
llet
pebre blanc
conyac o Porto

S'agafa el fetge i el posem en un vol o en motllo amb llet durant 2 hores. Es treballa amb una cullera per a treure-lis els nervis (sovint n'hi ha que els venen ja nets, val la pena preguntar) . No fer servir mai una forquilla, perquè el destrossaríem. Quan sigui net, el posen en una terrina, millor si es de porcellana que pugui anar al forn.

Posem el fetge a la terrina amb una mica de sal i pebre blanc, El cobrim amb conyac o Porto i el posem a la nevera tota la nit.

Al dia següent: prepararem una llauna que pugui anar al forn i que ens pugui servir per a fer un bany maria on posar-hi la terrina. Omplim la llauna amb aigua i encenem el forn. Quan l'aigua estigui quasi bullint, apaguem el forn, i posem la terrina amb el fetge tapat. Deixem al bany maria uns 15 minuts aproximadament.

Quan el fetge estigui cuit, el traiem de la terrina, el colem i guardem el greix que hagi deixat anar. Tornem a posar a la mateixa terrina el fetge (però no el greix). Ho tapem amb paper de plata o paper film i damunt una mica de pes (poden ser unes llaunes de conserva). Ho posem a la nevera durant 24 hores.

Quan el treguem de la nevera, passades les 24 hores, hi tirarem pel damunt el greix que hem recollit el dia abans de la cocció al bany maria i que haurem conservat. Òbviament, s'haurà tornat espès, per tant, l'haurem d'escalfar i l'abocarem pel damunt del fetge quan estigui líquid.

Tornem la terrina a la nevera fins el moment de consumir-la.

4 comentaris:

conpanyvino ha dit...

Que bo, fa temps que vull fer-ho a casa però no he trobat el fetge d'ànec en cru. He mirat en mercats però res.

Teresa ha dit...

No l'he fet mai, però el tinc a pendents, queda bé i bo??' bons Reis!

trifasic de baileys ha dit...

Carai! ha de ser molt bo, no?? a ma mare li torna boja, hauré de provar de fer-lo a veure que surt! jeje petons i bons reis!

Anònim ha dit...

Ostres, aquesta me l'apunto que fet a casa deu ser espectacular!
Petons
Sandra

Seguidors