dijous, 19 de gener del 2012

Musclos a les 3 salses (oriental, mediterrània i cítrics)

Aquesta recepta l'hem treta del programa de televisió que té el cuiner Jordi Anglí  que ens agrada força: fa un cuina fàcil de vegades més tradicional, de vegades no; però sempre amb ingredients habituals i sense necessitar estris complicats, màquines ni gadgets ultrasofisticats (la nostra cuina és petitona, no tenim lloc!!). Una cuina molt del dia a dia, variada, gustosa, fàcil...En aquest cas, va preparar un aperitiu de musclos amb tres salses diferents: oriental, mediterrània i de cítrics.

Ingredients (2 persones):
1 kg de musclos
oli i una mica d'aigua

salsa oriental:
soja
bolets frescos (xampinyons en el nostre cas)
mirim o vi blanc

salsa mediterrània:
2 alls
alfàbrega
pell d'una llimona

salsa de cítrics:
1 mandarina (la pell)
1 taronja (la pell)
1 llimona (la pell)
vermuth blanc o vi blanc

Començarem per netejar els musclos: amb una ganivet treurem de les closques tot el que hi hagi enganxat.
Quan els tinguem ben nets, els posem un un pot amb una miqueta d'aigua (mig vas com a molt) i un raig d'oli. Encenem el foc, tapem el pot i deixem que s'obrin. Quan estiguin oberts, triem els musclos de les closques, les llancem i guardem (importantíssim!!) el suc que han fet els musclos. Recomanem colar-lo.
Això es pot fer el dia abans: podem guardar els musclos ja sense closca dins de la salsa que han fet a la nevera.

Comencem a fer les salses:
Per la salsa oriental: posem en una cassoleta petita un bon raig de soja i  una bon raig del mirin o vi blanc. Encenem el foc i hi afegim els bolets nets i tallats.  Fem que donin un parell de voltes i hi afegim un terç aproximadament de la salsa dels musclos i un terç dels musclos. Fem que bulli un minut i ho retirem del foc. No hi posarem ni sal ni pebre.

Per la salsa de cítrics: en una cassola petita, hi posem un raig de vi blanc o vermut blanc, i hi afegim la pela de la llimona, de la mandarina i de la taronja a tires ben fines. Caldrà que la pela estigui ben neta de la part blanca! Salem i empebrem al gus i deixem que bulli uns minuts, afegim la salsa dels musclos i els musclos (un terç de cadascun) i ho retirem del foc.

Per la salsa mediterrània: en una cassola petita,posem una mica d'oli i els alls tallats ben finets i també un tros de la pell d'una llimona tallada a tires fines i sense gens de part blanca. Deixem que es confiti amb l'oli, es a dir, que l'oli s'escalfi poc i faci que l'all i la llimona deixin anar tot el seu aroma sense arribar a enrossir-se.  Posem un terç de la salsa dels musclos, salem i empebrem. Retirem al cap d'uns minuts  (1-2) del foc. Hi afegim els musclos i l'alfàbrega tallada ben petita.

2 comentaris:

conpanyvino ha dit...

Quines idees més bones per canviar i no fer sempre els musclos al vapor.

trifasic de baileys ha dit...

Uauuuu deliciosos!! m'encanten els musclus al vapor, però si van acompanyats d'aquestes salsetes...no puc dir pas que no!! petons

Seguidors