dissabte, 8 de desembre del 2012

Paté de bolets

Aquesta recepta tan senzilla i tan bona la vàrem veure al bloc "els fogons de la bordeta" i, es clar, deseguit vam decidir que calia provar-la. Hi hem fet alguns petits canvis.

Ingredients:
1 ceba
400 g de bolets variats (camagrocs, xampinyons i alguns rovellons petits)
1 gotet de vi blanc
marduix
pa ratllat (no ens va caldre)

Començarem per netejar i polir els bolets. Treure'ls-hi les herbetes, alguna part lletjota i comprovar que no tinguin amo.

Pelem i tallem fineta la ceba i la posem a coure en una paella amb oli. Hi tirem marduix i sal al gust. Per fer que es vagi coent bé, quan veiem que comenci a transparentar, hi afegim una mica de vi blanc i deixem que redueixi.

Quan la ceba sigui ben cuita i ben confitada, hi tirem els bolets i deixem que es facin. Rectifiquem de sal i deixem que s'evapori l'aigua dels bolets.

Quan siguin cuits, els deixem refredar i llavors els passem pel túrmix. Cal que ens quedi ben fi. Ajustem la cremositat del paté afegint-hi pa ratllat (nosaltres no ho vàrem fer perquè probablement com que els camagrocs són força secs de per si, el paté no tenia un excés d'aigua). Es serveixen acompanyats de torradetes.

4 comentaris:

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Apa quina il·lusió! Queda boníssim, oi? Teniu raó, al fer servir bolets com els camagrocs i els rovellons, no cal el pa ratllat! Genial!
Petonets
Sandra

Fórmules Culinàries ha dit...

Amb lo que ens agraden els bolets l'haurem de fer! Fa temps que tinc ganes de provar-ne de fer i aquest amb ceba crec q m'agradaria molt.
Ideal per a fer uns canapés d'aperitiu aquests Nadals!
ptns!!

sandra/ josemaria ha dit...

te questa per lleparse els dits

Tapa't de tapes ha dit...

Un patè deliciós, segur!!!

Seguidors