dissabte, 4 de gener del 2014

Perdius a la vinagreta de llimona

Un plat de caça aprofitant que encara estem en temporada, però no us espanteu...és molt senzill de fer!

Ingredients (2 persones):
2 perdius netes i plomades
3 o 4 pastanagues petites
1 ceba grossa
1 branca de julivert
1 llimona
pebre negre en gra
1 o 2 alls pelats
1 got de vi blanc
1 got d'oli
1 got d'aigua (optatiu)
1 dit de vinagre ( o més si ens agrada més fort)

Començarem per netejar bé les perdius de restes de plomissol o dels canons de les plomes. Per això caldrà encendre el fogó de la cuina i anar socarrimant el plomissol que quedi o els canons. Els canons els acabarem de treure amb els dits o amb unes pinces. Si no tenim fogons, es pot fer servir una espelma.

Quan siguin ben netes, salem i empebrem les perdius. Mentrestant, pelem les pastanagues i les talles a trossos no gaire petits. Pelem la ceba i la partim pel mig. Preparem el julivert, treien les fulles que no ens agradin i passant-lo un moment per sota l'aixeta.

Posem en una olla grossa que es pugui tapar bé les perdius, la ceba pelada i tallada, les pastanagues, els alls, el pebre negre en gra al gust, el julivert i un parell de rodanxes de llimona. Hi tirem pel damunt els liquits, 'xò és, el vi blanc, l'oli i el vinagre i l'aigua.

Tapem l'olla i encenem el foc no gaire fort. Deixem que cogui sempre ben tapat fins que les perdius siguin cuites (dependrà del foc, però poden ser uns 40 minuts).

1 comentari:

Tapa't de tapes ha dit...

-Quina recepta més original i bona!

Seguidors