dilluns, 3 d’agost del 2015

Curry de patata i formatge

Aquest curry no és tradicional, l'autora el va apendre d'un xef hindú i en va fer una adaptació.....Jo també he fet algun canvi, bàsicament amb els formatges que va servir i amb alguns bitxos díficils de trobar per mi.....

Ingredients (4 persones):

4 o 5 patates mitjanes
1 culleradeta de cúrcuma
el suc d'una llimona o d'una llima
1 iougurt tipus grec
gengibre fresc ratllat
alls
1 bitxo verd hindú (d'això no en tenia, per tant, no en vaig posar, vaig posar un de "normal")
mitja culleradeta de macís de pols o un pèssic de macís a trossos
mitja culleradeta de cardamom en pols
1 cullerada de sucre
2 cullerades de mantega
pebre negre mòlta
3 cullerades de formatge ratllat (recomanava chedar)
una ceba petita ben picolada
un grapadet de fulles de menta per guarnir-ho
llavors de comí, una culleradeta

Pelem les patates i les talles a dauets petits. Les farem bullir amb aigua amb sal, la cúrcuma i el suc de llimona. No deixem que coguin del tot, les retirem i les farem refredar afegint-hi aigua freda.

En una cassola, hi aboquem el iogurt i el barem fins que quedin ben suau. Afegim el gengifre, l'all picolat, el bitxo i també hi afegim les patates ja fredes , deixant-les marinar unes 15 minuts com a mínim.

Posem llavors a foc baix la cassola, i hi afegim la ceba, el macís, el cardamom, el sucre, la mantega, el pebre negre i el formatge ratllat. Ho barregem amb cura, hi afegim aigua , ho tapem i deixem que cogui. quan comenci a fer xup-xup, hi afegim el comí.

Deixem que cogui i faci xup-xup, fins que siguin cuites del tot les patates (per això calia no bullir-les totalment). Es serveixen decorades amb les fulles de menta trinxades.

Seguidors