divendres, 28 d’agost del 2015

Toad in the hole (el gripau en el cau)


I direu (probablement) El gripau en el cau? bé, crec que aquesta és la traducció del nom d'aquest plat  anglès..el nom  és prou curiós com perquè decidís provar-lo  quan el vaig veure aquest estiu anunciat en el menú d'un restaurant a Norfolk.....La pasta d'aquesta coca o  pastís ha de tenir una consistència tipus lionesa i s'anomena també (la pasta sola) Yorshire pudding. A vegades aquest pudding es pot trovar en forma de petits pastissets per menjar sol o acompanyat. Però si el fem amb salsitxes, llavors li dieun "toad in the hole"....La gràcia del plat és que la pasta es bufi, si no, queda una mena de truita de farina dificilment digerible! ull!

Ingredients (2 persones)

150 g de farina
100 ml de llet
2 ous
salvia al gust
6 salsitxes petites o una botifarra a talls

El procediment és molt senzill: en un bol barregem la farina, un polsim de sal amb la llet i els ous batuts fins a tenir una pasta homogènia i fluïda. Hi afegim la sàlvia tallada petita.  Deixem reposar una estona la pasta.

A part, a la mateix llauna on farem el toad in the hole, hi posem les salsitxes i ho introduim en el forn calent ja a 220º amb un xic d'oli. Deixem que es mig coguin les salsitxes.

Quan les salsitxes siguin mig cuites, traiem la llauna del forn, deixem un o dos minuts fora i encara calenta, i hi aboquem la pasta i ho enfornem de nou.

Deixem que es cogui fins que la pasta sigui ben bufada i tingui un color dauradet. Si sembla que vagi a cremar-se, tapeu la pasta amb paper de cuina. Quna la pasta sigui ben cuita, ho traiem del forn i servim acompanyat d'una amanida o una escalibada. (en teoria s'hauria de servir amb puré de patates i salsa grevy de ceba, però em sembla una combinació massa contundent)

1 comentari:

trifasic de baileys ha dit...

jeje no l'haviaa vist mai i m'encanta per la senzillesa dels ingredients i del plat, ideal per un sopar ràpid o amb invitats oi? petons

Seguidors