dimarts, 27 d’octubre del 2015

Panadons de codony


Una recepta ben tardoral, uns panadons farcits amb codonys! Aprofitem que ara en trobem arreu i que no cal fer només confitura , per exemple, podem fer aquests panadons tan bons! La pasta de panadons que he fet és la mateixa que la pasta de coca de pa, hi ha qui hi fica ou, hi ha qui la fa amb llevat químic..en fi, hi ha moltes variants, podeu triar la que us vingui més de gust

Ingredients  (6-7 panadons grossos):

per a la pasta dels panadons:
250 g de farina de força
150 g d'aigua
5 g de llevat de forner
25 g d'oli
6 g de sal

pel farcit:

1 codony gros
un grapat de panses
sucre al gust

Començarem per posar en remull les panses en aigua. Escalivarem el codony fins que sigui ben cuit i tou.

Fem la pasta tal i com hem explicat per la coca de pa (aquí). Fem porcions no gaire grosses, de la mida d'una nou  i els hi donem forma rodona.

Mentrestant, tallem el codony a dauets un cop estigui ja escalivat i. pelat.

Estirem les boles de pasta fins a deixar-les finetes, posem una bona cullerada de codony, unes quantes panses i uma mica de sucre al gust. Tapem, unint els extrem a la part de dalt i si cal, mullant amb una mica d'aigua les vores perquè no s'obrin. Repetim fins acabar de fer tots els panadons. Si volem, els podem pintar amb oli perquè quedin més macos.

Preparem el forn a 180º i quan sigui calent, hi posem els panadons. Deixem que es facin, millor si agafen una mica de coloret, però vigilant que no se'ns cremin.


Seguidors