divendres, 20 de maig del 2011

Bacallà a la manera de Talamanca

Un altre plat de bacallà i un altre plat del llibre "les meves receptes de cuina catalana" de M. Vazquez Montalban; en el llibre el V.Montalban diu que aquesta recepta és típica del poblet de Talamanca (al Bages).
ingredients (2 persones):
4 talls de bacallà
un grapat de panses
ametlles torrades (unes 12)
1 all
julivert
una mica de canyella en pols
pebre vermell en pols
vi blanc (un got)

Tres dies abans, posem el bacallà en remull amb la pell cap avall. Quan arribi el dia de cuinar-lo, el treiem de l'aigua, l'escorrem i l'assequem una mica amb un drap de cuina per exemple.
Pasem els talls de bacallà per farina dos cops, els espolsem per treure-lis l'excés de farina i els anem posant en una paella amb oli ben calent. Deixem que es coguin de tots els cantons una miqueta. Els treiem i els posem en una cassola , acompanyats d'unes panses prèviament remullades. Aboquem una mica d'oli de la cocció, i tirarem pel damunt una picada que haurem fet prèviament amb: 1 o dos alls, julivert, canyella en pols, pebre vermell en pols i ametlles torrades. Quan tota la picada sigui ben aixafada, la diluïm amb vi blanc, l'aboquem damunt el bacallà i hi tirem una miqueta d'aigua. Posem la cassola al foc a foc ben baix i deixem que es cogui fins que la picada tingui una mica de consistència però sense deixar massa cuit el bacallà.



2 comentaris:

La cuina de l'Eri ha dit...

Què bo aquest bacallà! No el coneixia. I aquest petit toc de la canyella li ha de quedar de meravella. Petonets

Gemma ha dit...

La punteta de canyella li ha de quedar sensacional, trobo que el bacallà lliga molt bé amb aromes dolços, oi?

Seguidors