dilluns, 1 de febrer del 2016

Espatlla de xai facida


Una altra recepta dels tiberis de Nadal, en aquesta ocasió una espatlla de xai farcida amb panses i pinyes. Molt fàcil de fer i que dóna molts d'èxits!

Ingredients (4 persones):
1 espatlla de xai desossada (ho fa el carnisser)
panses, un grapat
prunes confitades sense ós (4-5)
pinyons, un grapat
dàtils (opcionals)
1 poma dolça
1 ou
pa sec, una llesca
vi ranci (o conyac)
2-3 tomàquets madurs petits
10-12 cebetes petites

L'espatlla de xai, ja dessosada pel carnicer la farcim del següent: una llesca de pa (només la molla) prèviament remullada amb vi ranci, les panses, prunes i pinyons i els dàtils si fos el cas, també prèviament deixats en remull unes dues hores. El farcit s'escorre bé perquè no faci suc i ho barregem amb un ou cru sencer, sal i pebre i omplim l'espatlla amb això.

Emboliquem l'espatlla sobre sí mateixa com si fessim un caneló i la lliguem amb fil o cordill. Si patim perquè no ens surti el farcit, podem cosir també l'espatlla. Salem i empebrem.

En una cassola grossa amb oli, hi posem la carn i li donem voltes fins que agafi color. Quan estigui ben tancat tot, hi afegim les cebetes pelades i la poma també pelada i tallada a tiretes fines, un parell de tomàquets o tres també a trossos i el vi ranci que ens hagi sobrat d'escórrer el farcit. Deixem que cogui a foc lent i tapat.

Si cal, hi afegirem una mica de brou suau o aigua. Quan la carn sigui cuita, es retira de la cassola, es deixa refredar i es talla a llesques. Es torna a la cassola i se li dóna uns minuts més de cocció perquè estigui calenta. Es serveix amb els tomàquets i les cebes i la poma d'acompanyament.

1 comentari:

Tapa't de tapes ha dit...

Deliciosa espatlla, Carina! Bon dijous gras!

Seguidors