dimarts, 13 de setembre del 2016

Calamars farcits clàssics


Avui portem un altre clàssic: calamars farcits amb carn i amb una salseta d'aquelles de sucar-hi pa!

Ingredients (2 persones):

4 calamars mitjans ja nets
200 g de carn picada barreja de carn de porc i vedella
all i julivert
1 ceba mitjana
2 o 3 tomaquets madurs mitjans (jo aquest cop he fet servir tomàquet cru de llauna)
canyella en pols
sal i pebre negre
mig got de vi blanc

per la picada:
1 all gros
6 o 7 avellanes torrades i pelades
1 presa de xocolata negra

Començarem per trinxar les ales i les potes del calamars i també all i julivert al gust. Ho barregem tot en cru amb la carn picada i ho amanim amb sal, pebre negre i un pessic de canyella en pols.

En una cassola, sofregim la ceba picolada ben fina i els alls també pelats i picolats fins que sigui transparents. Hi tirem una mica de vi blanc i deixem que es redueixi el vi a foc fort. Quan s'hagi reduït, hi aboquem el tomàquet i deixem que cogui a foc lent fins que es faci el sofregit. També hi tirem el julivert.

Mentrestant, farcim els calamars (millor si els girem primer perquè estiguin ben nets) amb la carn picada. No els hem d'omplir excessivament, per evitar que es rebentin. Tanquem els calamars amb un escuradents o cosint-los amb fil d'embastar.

Quan el sofregit sigui força reduit, hi afegim els calamars amb cura. El foc cal que estigui baixet i tapem l'olla. Si cal, hi afegim una mica d'aigua calenta.

Deixem que faci xup-xup i es coguin. Quan siguin quasi fets hi aboquem la picada prèviament picada amb el morter o el túrmix (ben fineta ens ha de quedar). Sacsegem la cassola, fem que es barregi tot amb el suc, rectifiquem de sal si cal i apaguem el foc i deixem reposar una mica.

Seguidors