dimecres, 12 d’abril del 2017

Ànec amb panses


Una altra recepta típica del Delta de l'Ebre, aquest cop amb l'ànec com a ingredient principal....per raons obvies, a la zona del Delta tenen una pila de plats amb ànec (en temporada, sovint de caça) per tant si hi aneu, no deixeu de provar-ne alguna d'aquestes receptes tan poc conegudes (malauradament)  fóra de la zona....

Ingredients (4 persones):

1 ànec tallat a octaus (millor si és de caça, es clar)
1 llimona
1 taronja
1 ceba
un grapat de panses
3 o 4 alls
2 fulles de llorer
1 got de vi negre
2 tomàquets madurs
salsetes, o sigui colorant (jo no n'hi vaig posar)
sal i pebre negre

Primer posarem en remull les panses.

En una cassola, sofregim l'ànec  fins que estigui daurat amb poc oli , ull! Afegim el suc de la llimona i deixem que cogui una miqueta perquè agafi el gust de la llimona.


Tallem les taronges, la ceba i pelem els alls i ho afegim a la cassola, juntament amb el pebre negre i el llorer. Remenem i deixem coure fins que la ceba sigui cuita i daurada.

Afegim llavors a la cassola els tomàquets tallats, les panses i el got de vi negre.Deixem coure a foc alt fins que l'alcohol hagi evaporat. Hi afegim aigua fins a cobrir l'ànec, abaixem el foc, tapem i deixem coure fins que l'ànec sigui tendre. Salem i afegim-hi el colorant alimentari si fos el cas. Deixem coure uns minuts més i ja podem servir.

El llibre suggereix acompanyar el plat amb talls de poma fregits.

Seguidors