dilluns, 24 de juliol del 2017

Arròs amb anguiles i ànec

Aquesta recepta és un intent de recrear un arròs que vàrem menjar no fa pas gaire al Delta de l'Ebre; la primera diferència és que l'arròs original duia ànec salvatge, i això és un gran què, una altra que estava feta amb llenya ; però no ens podem queixar i va sortir d'allò més bona...

Ingredients (2 persones):
160 g d'arròs
1/2 ànec tallat a octaus
2 o 3 anguiles petites tallades a trossos
un grapat de garrafons
1 grapat de mongetes verdes
1 tros de pebrot vermell
1 tros de ceba
2 tomàquets ben madurs
salsetes (colorant molt popular a la cuina del delta, naltros no n'hem posat)
all i julivert

En una cassola de fang, daurarem l'ànec. Quan els talls tinguin color, els retirem i els reservem.

En el mateix oli, sofregim els alls (o l'all) sencers i pelats i quan comencin a enrossir, els retirem. Hi afegim llavors la ceba trinxadeta i deixem coure a foc baix fins que comenci a transparentar. hi afegim el pebrot i deixem coure ; quan sigui ben cuitet, hi afegim el tomàquet ratllat i deixem que el sofregit es concentri. hi afegim llavors l'all  prèviament enrossit i el julivert trinxat.

A part, en força aigua, fem bullir les mongetes verdes i els garrofons. Mantenim l'aigua calenta si la verdura es cou abans no tinguem el sofregit enllestit.

Afegim al sofregit l'ànec i immediatament, l'àrros. Hi donem un parell de tombs i deixem coure uns minuts el conjunt. Hi afegim el brou de coure les verdures a raó de dues mesures d'aigua per mesura d'arròs (pot variar una mica segons el tipus d'arròs). Escorrem les verdures i les afegim també.

Posem la cassola a foc fort i quan tot comenci a bullir, el baixem. Deixem coure uns 12 minuts , a mitja cocció i afegim les anguiles netes i tallades a trossos. Hi afegim les salsetes si fos el cas, rectifiquem de sal, deixem coure un minut més i apaguem el foc. Deixem reposar cinc minuts més.




Seguidors