dimarts, 1 de maig del 2018

Relleno de botifarra dolça


Aquesta recepta feia temps que voliem fer-la, és una mena de versió senzilla del relleno de pomes, una recepta mítica de la cuina catalana antiga. L'ingredient principal d'aquesta versió, la botifarra dolça, es pot trobar abans de la Quaresma a Barcelona (plaça de Santa Caterina) i si no, sempre podeu trobar-la a moltes carnisseries de l'Empordà i la Selva, doncs, de fet, és típica d'allà. Atenció: també es típica de la Garrotxa i al mercat d'Olot, si ho pregunteu, hi ha un parell de llocs on comprar-ne...

Ingredients (4 persones):

4 pomes tipus golden (fujis no, que tenen massa aigua)
1 botifarra dolça
1 canó de canyella
pela de llimona
aigua
moscatell

Panses

llimona per a refregar les pomes i que no ennegreixin


Rehidratem les panses amb una mica de moscatell i aigua.

Tallem la part de dalt de la poma (on hi ha la cua) en forma de tap, i buidem l'interior. Reservem una part de la carn de la poma i fregem amb llimona per que no ennegreixi. Repetim amb totes les altres.

Esparraquem la botifarra dolça i la barregem amb la poma que hem buidat i les panses. Omplim amb aquest farcit les pomes i les tapem amb la part de dalt de la poma.

Posem les pomes en una llauna i hi posem pels costats el canó de canyella i la pell de llimona. Posem aigua i moscatell pels costats de les pomes (no les reguem) fins a la meitat de les pomes més o menys.

Enfornem a 180 fins que les pomes siguin cuites. Si cal, mentre cogui, ho tapem amb un paper de forn que no es cremi per a evitar que es ressequi massa. Servim calent.

Seguidors