dimarts, 27 de novembre del 2018

Trinxat de la Cerdanya amb donja de l'Alt Urgell



La famosa recepta de la Cerdanya però fent servir com a embotit principal la donja de l'Alt Urgell (embotit típic d'aquesta comarca i d'Andorra).

Ingredients:
6 o 7 talls de donja
3 o 4 patates mitjanes
mitja col no gaire grossa (ho vàrem fer una mica a ull)

En una olla amb aigua abundant i salt, bullim les fulles de col ja netes i a trossos i les patates pelades i tallades a llesques fines  i un cop cuites les reservem.

En una paella grosseta, fregim amb un xic d'oli els talls de donja a poc a poc, fent que deixen anar el greixet, fins que siguin dauradetes.Aqiest pas és important perquè és el que li donarà el gustet al plat.  Les retirem del foc i posem al mateix oli, la col i les patates i ho anem aixafant amb la forquilla . Rectifiquem de sal i pebre. Cal anar-ho tombant i que ens quedi amb una consistència com una truita.

Quan sigui ja cuit , ho servim acompanyat de la donja.

Seguidors