dimarts, 19 de febrer del 2019

Fabes asturianes amb pop

Aquest estiu ens vàren portar fabes d'Asturies,i pensant què en fariem,  vam triar aquesta recepta. Primer, tenint fabes autèntiques, vam pensar de fer la famosa fabada asturiana, però els convidats, van demanar per alguna cosa més lleugereta....El resultat va ser excel·lent!

Ingredients (4 persones):

500 gr de fabes asturianes sense coure
1 paquet de pop ja precuit
1 pebrot vermell mitjà
1 pebrot verd grosset
1 ceba
1 all trinxat
1 culleradeta de postres de pebre vermell

Primer caldrà remullar les fabes: per això cal possar-les en aigua abundant i una bona cullerada sopera de bicarbonat el dia abans i deixar-les tota la nit . A l'endemà, quan calgui coure-les, escòrrer-les i sense passar-lis aigua, posar-les a coure en fred a l'olla que fem servir habitualment per coure llegums (aqui més instruccions).

En una cassola de fang o de ferro, fer un sofregit de ceba picolada fina i salada. Quan comenci a transparentar, hi afegim els pebrots i l'all picats també petits i deixem que cogui a cassola tapada fins que sigui tou.

Quan les verdures siguin cuitetes , hi afegim el pop tallat a rodanxetes fines i el pebre vermell i deixem que cogui tot junt uns minuts. si ens cal més caldo, hi podem afegir el de coure les fabes. Quan ja sigui el pop cuit del tot, hi afegim les fabes i deixem que "es coneguin" tots i agafin tot els gustos. Cal que ens quedi caldòs (es menja amb cullera) , per tant, si anem justos de suc, hi podem afegir el de coure les fabes. Rectifiquem de sal, deixem que cogui dos minuts més i servim.

1 comentari:

CRISTINA ha dit...

Un plat de cullera fantàstic! Me l'emportava jo avui a la carmanyola per dinar...

Seguidors