dijous, 12 de setembre del 2019

Galtes rostides amb cervesa i pomes

Un plat senzill de fer, tot i que requereix un cert temps de cocció i que dóna uns grans resultats...

Ingredients (2 persones):

2 galtes
1 ceba grossa
1 got de cervesa
1 o 2 pomes
opcional: herbes aromàtiques com llorer o farigola

En una cassola, hi posem un raig d'oli i enrosim les galtes prèviament salpebrades. Quan tinguin coloret, hi afegim la ceba tallada a llunes, un poc de sal, abaixem el foc i deixem que rosteixi. Si volem afegir-hi herbes, ara és el moment. Quan comenci la ceba a fer-se transparent, hi afegim el got de cervesa i deixem que segueixi coent. Si ens quedem sense liquit de cocció, hi afegim més cervesa o un xic d'aigua, sempre en petites quantitats, no volem que bulli, si no que cogui.

Quan les galtes siguin fetes, hi afegim la poma pelada i tallada a grills. Si cl, hi tornem a afegir un poc de cervesa, rectifiquem de sal i deixem que cogui fins que les pomes siguin toves. Servim (a de quedar amb molt poc suc o quasi gens).

Seguidors