dimarts, 5 de novembre del 2019

Arròs d'anguila i crancs


Un arròs típicament del delta: amb anguiles i crancs...no gaires ingredients però de resultat molt saboròs!

Ingredients (2 persones):

180 gr d'arròs
1/2 ceba petita picolada fina
1/2 pebrot vermell
2 tomàquets mitjans ben madurets
safrà
all i julivert
un bon grapat d'anguiles
un bon grapat de cranc

Fem un brou lleuger amb la majordia dels crancs i una mica del julivert. Cal que bulli una mitja hora. Després, aixafem amb una ma de morter els crancs perquè deixin anar tot el suc.

En una cassola de fang, sofregim els alls fins que siguin rossos i els retirem del foc. LLavors hi afegim la ceba i deixem que cogui ; quan sigui transparent, hi afegim els pebrots tallats ben fins i deixem que cogui i es faci el sofregit. Hi afegim , quan sigui ben cuit, el tomàquet ratllat , salat i empebrat i deixem que es concentri a foc ben lent. Hi afegim el safrà mentrestant i una picada amb els alls enrossits i julivert picat. Deixem que es faci lentament el sofregit i que agafi color.

Quan el sofregit sigui fet, hi afegim un parell de crancs i els hi donem uns tombs. Hi afegim l'arròs i li donem uns tombs també. Llavors, hi afegim el brou bollent i colat. A raó d'un cullerot d'arròs per cullerat de brou per un cullerot més per la cassola. Hi afegim les anguiles netes i tallades a trossos i deixem que bulli cinc minuts a foc fort. Després ho baixem a foc lent 15-20 minuts més (pot variar segons l'arròs). Rectifiquem de sal i quan parem el foc, ho deixarem repossar cinc minuts més.

Servim!

Seguidors