dijous, 16 de gener del 2020

Coliflor aloo gobi versió 2.0

Aquesta és la meva versió d'un plat ben popular de la cuina hindú...he mirat de seguir les receptes que estan penjades a internet però es clar, mai saps si segueixen de debó la recepta tradicional, si són adaptacions, o bé si hi ha diverses versions...D'entrada, jo he prescindit de les patates, el plat n'acostuma a dur, o sigui que si voleu ser més estrictes, caldria que n'afegissiu, tallades a rodelles finetes al mateix moment que feu la coliflor.

Ingredients (2 persones):

1/2 coliflor
1 ceba mnitjana
2  tomàquets ratllats o tallats a llunes
1/2 cullerada de cafè de llavors de comí
un tros de gingebre
1/2 cullerada de cafè de cúrcuma
1/2 cullerada de cafè de garam masala
1 bitxo
1 cullerada de cafè de coriandre en pols
coriandre fresc

En el nostre cas, hem tallat la coliflor en brots i l'hem bullit fins a coure-la una mica, deixa'n -la dureta. Reservem i guardem una mica del brou.

En una paella grossa, hi aboquem un raig d'oli i saltem lleugerament les llavors de comí vigilant que no es cremin. Hi afegim la ceba tallada fina i deixem que es faci el sofregit. Afegim també el gingebre ratllat. Dos minuts després, hi afegim el tomàquet ratllat o bé a talls. Deixem que es faci el sofregit i hi afegim la resta d'espècies excepte el coriandre fresc.  Deixem que cogui dos minuts i hi afegim la coliflor. Deixem que cogui, si cal hi afegim una mica de brou i quan la coliflor estigui cuita, la retirem del foc, i hi tirem pel damunt el coriandre picat. Servim.

Seguidors