dijous, 9 de gener del 2020

Rajada a la menorquina

Després de provar aquesta recepta amb carn ara ho provem amb rajada. La rajada és un peix cartilaginós, sense espines i amb una carn blanca ferma i saborosa que pot agradar als nens; d'altra banda, no és excesivament cara, tot i que no apareix normalment al mostrador dels peixaters, si no de forma puntual, per tant, us animem a que aprofiteu quan la veieu i en compreu!

Ingredients (2 persones):

2 ales de rajada
1 o 2 patates grosses
2 o 3 tomàquets
pa ratllat
all
julivert
una copa de vi blanc

Tallem (o fem que la talli el peixater) cada ala en dos trossos.

Pelem les patates i les tallem a rodelles més aviat fines.

En una llauna de forn, hi posem un raig d'oli, una capa de patates, una de tomàquets i salem i empebrem. Hi posem damunt els talls de rajada també salats i empebrats. Damunt, hi posem una altra capa de patates, una de tomàquets i ho cobrim tot amb una barreja d'alls tallats menuts, julivet, pa ratllat i sal.   amanim amb un raig d'oli i enfornem en el forn prèviament calent a 180 graus fins que sigui cuit. Per què no es cremin els alls i amargueixin el plat, us recomanem que part de la cocció la feu amb la llauna tapada amb paper de cuina.   A mitja cocció, ho podeu regar tot amb una mica de vi blanc.

Seguidors