dilluns, 24 de febrer de 2020

Col amb espècies (Sabzi versió 2.0 )

Aquesta recepta la varem fer per aprofitar una col que teniem per la nevera...és relativament fàcil de fer si tens les espècies , es clar...i queda molt bona i "diferent"! Respecte a la recepta original, vàrem fer alguns canvis, doncs, per exemple, no hi vàrem afegir patates, ni teniem a mà asàfetida, que a la cuina india es fa servir molt, tan fresca com en pols...

Ingredients (2 persones):

1/2 col (treure els tronxos)
llavors de comí , una cullerada sopera
2 grans d'all tallats finament
1/2 ceba
1 cullerada sopera de  cúrcuma
2 cullerades soperes de coriandre en pols
 1 bitxo (opcional)
1/2 cullerada sopera de comí en pols
1/ cullerada sopera de garam masala
1 o 2 cebes tendres (només la part verda)
1 pebrot verd tallat ben petit
sal i pebre negre

En una paella grossa, hi aboquem un raig d'oli i quan sigui calent, hi tirem les llavors de comí; quan aquestes comencin a "ballar", hi afegim els alls, els pebrots tendres i la part verda de la ceba tendra i la ceba picolada fina. També el bitxo si volem.

Deixem coure fins que la ceba estigui transparent. Hi afegim llavors la col tallada a tiretes fines i la resta d'espècies. Deixem coure a foc baix tapat i quan passin uns minuts, hi afegim el garam massala. Deixem al foc fins que la col sigui cuita.


Seguidors