dimarts, 14 de setembre del 2021

Dal tadka v. 2.0 (Crema de llenties)

 

Aquesta recepta és bastant popular a la Índia i en un viatge que vàrem fer, pràcticament a tots els hotels i restaurants (de buffet) en tenien...ens va agradar una cosa de no dir, però el problema és que no acabem de trobar la manera que ens quedi tal i com ells ho fan (consistència de semi-pure) i a sobre, ni teniem les llenties grogues que originalment es fan servir...així que ens ha quedat una versió molt i molt lliure, però igualment bona!


Ingredients (2 persones):
250 g de llenties ja cuites
2-3 tomàquets madurs
1/2 ceba
1 cullerada sopera de llavors de comí
cúrcuma en pols
un tros de gingebre fresc
1/2 culleradeta sopera de chilli en pols
1 bitxo picant
3-4 alls pelats
1 culleradeta de postres de garam masala
1 cullerada sopera de fulles seques de kasuri methi (en botigues indús)
1 cullerada sopera de fulles de coriandre
pel talka:
1 o 2 bitxos
1 culleradeta sopera d'assafètida
1 culleradeta sopera de llavors de comí

Com naltros teniem ja les llenties cuites començarem per a fer el primer dels sofregits: en una cassoleta amb una mica d'oli (originariament ghee) , fregirem les llavors de comí i abans no es cremin, i afegim una miqueta l'all picolat finíssim i gingebre ratllat a parts iguales i deixarem que cogui uns minuts.Afegim deseguida la ceba també picolada ben fineta i deixarem que es troni transparent.
Ara hi afegim la cúrcuma, el chili en pols i el garam-masala. Immediatament, hi afegim també el tomàquet a dauets petits, un pèlet de sal i deixarem que es faci el sofregit.

Les llenties les posarem amb una mica d'aigua i li farem fer xup-xup. Cal que es desfacin una mica, però no ha de ser puré 100%.

Quan el sofregit sigui ben concentrat, ho afegim a les llenties. Deixem que cogui uns minuts i tot es barregi i hi afegim les fulles seques de kasuri methi i el coriandre tot ben trinxadet. Apaguem el foc.
Deixem repossar i uns minuts abans de servir, en una altra cassoleta petitona, amb una mica d'oli o ghee, sofregim el bitxo,una culleradeta de llavors de comi , un all trinxadet i una mica més de chili en pols. Quan sigui una mica cuit l'all, ho afegim també a les llenties i servim.

Seguidors