dimecres, 29 de setembre de 2021

Ànec en escabetx


 Per celebrar la Festa Major de Barcelona d'enguany, res millor que un ànec...aquesta recepta és fàcil i permet tenir-lo preparat d'avançada i, si cal, menjar-se'l fred...tot i que nosaltres vam preferir escalfar-lo.

Ingredients (2 persones):
1/2 ànec de pagès 
2-3 pastanagues
1 porro
1 ceba grossa
2 fulles de llorer
2-3 claus d'olor
1 branqueta de romaní
1 got de vinagre
1 got de vi blanc sec
1 got d'aigua (opcional per si el guisat ens queda massa eixut)

Primer de tot tallarem a octaus l'ànec, li traurem tot el greix que poguem, el salarem i empebrerem al gust. 

En una cassola, sofregim els trossos d'ànec fins que sigun rossos. Els traiem i els reservem.

A la mateixa cassola i en el mateix oli, i fiquem llavors totes les verdures ja netes, pelades i tallades a trossos. També les herbes i deixem que vagi coent a foc baix. Salem i empebrem. Quan ja la ceba i el porro transparentin, hi afegim el got de vi i el got de vinagre. Deixem reduïr a la meitat i hi afegim l'anec. Tapem i deixem coure fins que l'ànec sigui ben tendre. Si el suc es redueix massa, hi afegim el got d'aigua. Rectifiquem de sal i pebre i deixem reposar. Millor d'un dia per l'altre i també es podria menjar fred.




Seguidors