diumenge, 5 de setembre del 2021

Pollastre amb albergínies a la cassola

 

Una recepta de festa major! amb pollastre de pagès i albergínies blanques...però, es clar, també ho podeu fer amb pollastre "normal" i albergínies negres o morades! igualment, queda per a sucar-hi pa...I recordeu, aquest plats de cassola són millors fets del dia abans.


Ingredients (4-5 persones):
1 pollastre mitjà
3-4 albergínies blanques
1 ceba
2-3 tomàquets mitjans ben madurs
1 rameta de canyella (opcional però recomanable)
1 gotet de vi ranci o conyac
per la picada:
10-12 avellanes torrades
1 all pelat
1 branqueta de julivert
sal i pebre negre


Salarem i empebrerem el pollastre un cop l'haguem tallat a octaus.

A part, pelarem i tallarem a daus les albergínies. Si són blanques, no cal salar-les i deixar-les repossar un parell d'hores perquè perdin l'amargor. La recepta original preveu enfarinanr i fregir l'albergínia, però nosaltres no ho hem fet per estalviar-nos fer-ho més calòric i arriscar-nos a que ens quedes enfitós.

En una cassola gran on ens pugui capiguer tot, hi posem un raig d'oli i comencem a sofregir el pollastre. Quan estigui d'un color dauradet, hi afegim la ceba ben picoladeta i la branqueta de canyella.  quan comenci a transparentar, hi podem afegir el vi ranci i quan hagi evaporat l'alcohol, el tomàquet ratllat. Com que no hem fregit prèviament les albergínies, les afegirem tot seguit i taparem la cassola i baixarem el foc per a que cogui lentament. Vigilarem que no es quedi massa sec; si fos així, hi afegim un culet de got d'aigua. Si el tomàquet i l'albergínia fan massa suc, destaparem l'olla.

A part, començarem a fer la picada en un morter. Quan sigui ben fina i tinguem les avellanes torrades, l'all i el julivert ben picat. Ho reservem.

Quan faltin uns  deu minuts per a que tot sigui cuit, hi afegim la picada, deixatant-la amb un poc de suc.

Ara cal vigilar que no s'enganxi. Quan ho tinguem cuit, apaguem el foc i deixem repossar. Millor d'un dia per l'altre, com ja he dit abans.


Seguidors