dimecres, 13 d’abril del 2022

Coca de tomàquet de Castelló (tapada)

 

Fa un parell de caps de setmana vàrem estar de visita per l'interior de Castelló, a conèixer els pobles on havien nascuts els meus avis materns...una cosa que ens va agradar moltissim varen ser, les coques! sobretot les coques tapades...una d'elles la pengem avui aquí (probablement la que més ens va agradar).

Per la pasta  (3-4 persones):
400 gr aproximadament de farina
1 got que no estigui ple del tot d'oli
1 got de cervesa
sal
Pel farcit:
5-6 tomàquets madurs
1 llauna de tonyina
1 ou dur
un grapadet de pinyons
per pintar la pasta: un ou batut


Comencem per posar en un bol la cervesa, l'oli i la sal, anem afegint la farina i remenenat amb una forquilla fins que tingui una mica de consistència. Després passem a treballar-ho amb la mà. Pastem una mica damunt d'un marbre enfarinat i en fem dues boles iguals aproximandament. Mantenim tapat amb un drap.


A part, en una paella, sogregim els tomàquets però no de forma excessiva, no volem fer sogregit, sino que no sigui crusos. Amanim amb sal i si cal, amb una mica de sucre. Quan sigui cuit, hi afegim la llauna de tonyina sense oli, els pinyons i l'ou dur prèviament trinxat. Remenem bé i reservem. Rectifiquem de sal si cal.


Estenem damunt una llauna que pugui anar al forn prèviament untada amb una mica d'oli, la meitat de la massa. Li donem una forma quadadreta. Repartim pel damunt la farsa i tapem amb l'altra meitat de massa. Pessigem els costat perquè no s'escapi res i ho pintem amb l'ou debatut. Enfornem a 180 fins que sigui cuita i dauradeta (si us hi fixeu, a nosaltres aquesta ens va quedar un poc crueta de baix).

Es pot menjar freda o calenta..està boníssima!!


Seguidors