diumenge, 24 d’abril del 2022

Pollastre al forn amb farigola

 

Aquest plat és ben senzill de fer...només ens cal un forn d'aquells que tenen ast o bé, si no en tenim, una cassola plana o llauna de forn, una reixeta o graella que la puguem posar al damunt i damunt de la graella hi posarem el pollastre quan toqui. Ens caldrà, es clar, que la llauna sigui prou gran per a recollir el greix i els sucs  que degoti del pollastre.

Ingredients (4 persones)
1 pollastre gros de pagès (el nostre feia 3 kilo i poc)
farigola al gust
fulla de llorer (opcional)
uns grans d'all
mantega o oli per untar el pollastre
sal i pebre

Fem que a la polleria ens preparin el pollastre per anar al forn. Un cop a casa, acabem de polir-lo socarrimant el plomissol que pugui quedar-li amb els fogons de la cuina. Salem i empebrem per dins i per fora i li posem farigola i algun all pelat a dins del pollastre i també sota la pell. També li podem posar alguna fulla de llorer. Untem per fora amb una mica de mantega, llar o oli.

Encenem el forn i quan sigui ben calent (200º),hi posem el pollastre damunt la graella que hem preparat i ho posem tot al forn.  Deixem que es vagi cuinant. Si veiem que es resseca massa, hi podem posar pel damunt el suc que vagi fent, també ho podem tapar amb paper de forn. Quan el punxem i no faci suc, ja estaria. Com que era força gros, va tardar un parell d'horetes! compte amb aquest detall!


Seguidors