dilluns, 22 de maig del 2023

Cervells de xai amb salsa verda

Una recepta ben senzilla de fer, la gràcia del plat, es clar, és la salseta. La Salsa verda que hem penjat en aquesta recepta també ens serveix per a carns i per a peixos i verdures. No ha de predominar el vinagre, encara que en el cas de les verdures, potser queda millor amb un toc més fort que no pas en els peixos i carns..


Ingredients 2 persones:
2 o 3 cervells de xai
per la salsa:
un grapat de nous
un bon ramet de julivert (important pel color
1 all
grans de pebre negre
oli i vinagre
1 rovell d'ou dur

Començarem per a bullir un ou i quan ja sigui dur, reservarem el rovell. La clara la podem fer servir picolada per a guarnir una amanida o uns pèsols bollits.

Bollirem els cervells que, prèviament haurem tingut en una mica d'aigua amb vinagre. Quan siguin cuits, els deixem refredar i els llesquem. Reservem.

Posem en un turmis el julivert, l'all pelat, les nous pelades i trinxades, sal i grans de pebre negre al gust, el rovell d'ou dur i oli i vinagre. Fem una salsa que quedi lligada. Tastem i rectifiquem segons el gust de vinagre i de sal i pebre.

Ja ho tenim!

Seguidors