Una recepta ben senzilla de fer, la gràcia del plat, es clar, és la salseta. La Salsa verda que hem penjat en aquesta recepta també ens serveix per a carns i per a peixos i verdures. No ha de predominar el vinagre, encara que en el cas de les verdures, potser queda millor amb un toc més fort que no pas en els peixos i carns..
Ingredients 2 persones:
2 o 3 cervells de xai
per la salsa:
un grapat de nous
un bon ramet de julivert (important pel color
1 all
grans de pebre negre
oli i vinagre
1 rovell d'ou dur
2 o 3 cervells de xai
per la salsa:
un grapat de nous
un bon ramet de julivert (important pel color
1 all
grans de pebre negre
oli i vinagre
1 rovell d'ou dur
Començarem per a bullir un ou i quan ja sigui dur, reservarem el rovell. La clara la podem fer servir picolada per a guarnir una amanida o uns pèsols bollits.
Bollirem els cervells que, prèviament haurem tingut en una mica d'aigua amb vinagre. Quan siguin cuits, els deixem refredar i els llesquem. Reservem.
Posem en un turmis el julivert, l'all pelat, les nous pelades i trinxades, sal i grans de pebre negre al gust, el rovell d'ou dur i oli i vinagre. Fem una salsa que quedi lligada. Tastem i rectifiquem segons el gust de vinagre i de sal i pebre.
Ja ho tenim!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada