dimarts, 2 de maig del 2023

Pèsols amb botifarra negra

 


Un plat ben tradicional aprofitant els últims pèsols de la temporada (i aprofitant també que aquell dia no estaven a preu d'or )...

Ingredients (2 persones):

1 kg de pèsols frescos amb tavella
1 ceba tendra
1-2 alls tendres
1 tros de botifarra negra
1 tros de cansalada
1 brotet de menta fresca
1 gotet de moscatell (o anís si ho preferiu o les dues coses barrejades)


Començarem per desgranar els pèsols i reservar-los.

En una cassola, sofregirem la cansalada tallada a dauets i quan sigui rossa, hi afegim la ceba picolada fina, els alls també picolats, una mica de sal i una mica de pebre negra.

Deixarem que es faci el sofregit, quan sigui força transparent, hi afegirem el moscatell i deixarem reduir. Afegirem llavors els pèsols i una mica d'aigua. Deixarem coure a foc suau i amb la cassola tapada. 

Quan els pèsols siguin quasi cuits, hi afegirem la menta i la botifarra negra tallada a trossos al gust. Rectificarem de sal i deixarem que s'acabi de fer.


Seguidors