dilluns, 21 d’agost del 2023

Rajada amb cigrons

 

Un altre plat dels mercats de Girona, aquest cop una combinació llegums-peix barateta i que dóna moolt bon resultat...


Ingredients (2-3 perones):

400 g de cigrons ja cuits
2 ales de rajada tallades a trossos
4 alls
2 tomàquets ratllats
1 pebrot verd prim
1 nyora
julivert
brou de peix o aigua
1 copeta de vi blanc

Primer de tot, posarem en remull la nyora. Cal tenir-la en remull, dues o tres hores per a fer que s'hidrati bé.

En un morter, pelem i piquem els alls amb una mica de sal. Quan hi tinguem una pasta, posem la meitat en una cassola alta i reservem la resta.

A la cassola, comencem a sofregir l'all, molt poca estona perquè quan comenci a tenir una mica de color, cal afegir-hi els tomàquets i deixar que es concentri tot. Salem.

Quan estigui ben concentrat el sofregit, hi afegim el vi blanc i deixem que s'evapori l'alcohol. Llavors, hi afegim el pebrot tallat ben menu i deixem que cogui. Quan sigui tou, hi afegim els cigrons i ho cobrim tot amb el brou o l'aigua.

Mentrestant, fem una picada amb la carn de la nyora, els alls i el julivert. Ho deixatem amb el suc de coure els cigrons (el de l'olla), hi afegim la rajada ja salada i empebrada i deixem que cogui fins que la rajada sigui cuita (ràpid, cinc o deu minutets depenent de com sigui de gruixuda). Rectifiquem de sal i servim.

Seguidors