divendres, 3 de novembre del 2023

Coulant o volcanet de formatge de Tupí

 

Una recepta ideal pels amants del formatge..nosaltres l'hem fet amb formatge de tupí; recordem que el formatge de tupí  és una pasta o crema de formatge originariament d'aprofitament barrejada amb aiguardent i deixada "bullir" (fermentar). És potent de gust i d'olor, per tant no és recomenable pels qui només els hi agraden els formatges suaus! tot i que sempre es pot rebaixar una mica barrejant-la amb oli o llet. En el nostre cas era una marca que fa una pasta força eixuta, i es nota una mica en el resultat del coulant, però igualment, va quedar molt bo, però potser no prou vistós...


Ingredients (3-4 coulants):

40 g de mantega
80 g de farina
90 g de formatge de tupí
sal i pebre negre
2 ous

Començarem per fondre la mantega al bany maria o al microones. Reservarem.

Batrem els ous amb la sal i el pebre negre i hi afegirem la farina a poqueta poquet, remenant amb l'enganyamarits o el batedor. Quan tot sigui ben barrejat, hi afegim la mantega i el formatge i seguim remenenat fins a tenir una pasta homógenea. Posem al congelador un mínim de dues hores.

A part, posem el forn a 250· i untem amb mantega els motllos i els enfarienm una mica per a ajudar a desenmotllar-los.

Quan el forn sigui ben calent, hi posem els motllos. Compte!! a qui dependrà molt del vostre forn..hi ha llocs que diuen que amb 10 minuts en tenen prou, a nosaltres ens va caldre ben be 20 minutes.

Quan l'exterior del couland sigui cuit, el traiem, el desenmotllem i el servim encara calentó per a que es pugui obrir i aparegui el "volcanet" de formatge...

Seguidors