dijous, 16 de novembre del 2023

Guisat de garrofons

 

De la nostra visita a València ciutat ens varem portar, entre altres coses, garrofons del Mercat Central, segons els marxants del mercat, els garrofons que trobem normalment que son totalment blancs no són "autèntics". els originaris tenen taques o celles de color morat fosc..També ens van explicar la millor manera de coure'ls que explicarem també aqui...


Ingredients (2-3 persones):
400 g de garrofons
1 tros de cansalada
1 pebrot verd mitjanet
1 ceba tendra
1 culleradeta de pebre vermell dolç
1 culleradeta de comí en gra
mig got de vi blanc 

per a coure els garrofons: llorer i grans d'all

El dia abans, posarem en remull els garrofons amb una cullerada sopera de bicarbonat de cuina.

A l'endemà, els posarem en una olla a foc suau, amb una fulla de llorer i uns granets d'all pelats i aigua de garrafa. Primer a foc fort i quan faci la primera bullida, els "espantem" amb un got d'aigua afegit de nou. Quan torni a bullir, baixem el foc i deixem coure fins que sigui cuit. Reservem els garrofons en sec.

En una cassola altra, sofregim la cansalada i quan sigui ben rosseta i hi afegim la ceba picolada ben fina, el pebrot verd també ben picolat i alls picoladets. Si ens queda molt sec o sembla que la ceba es vulgui cremar, hi afegim el vi blanc i deixem que evapori. Tot això, cal fer-ho a foc suau. Quan el sofregit sigui ben fet i cuit, hi afegim el pebre vermell i el comi.Hi afegim immediatament els garrofons i, si cal, una cullerada d'aigua. Tapem i deixem que faci xup-xup i ja ho tenim!

Seguidors