dijous, 21 de març del 2024

Peus de xai amb panses i pinyons

 


Una recepta d'aquelles  de llepar-se'n els dits! peus de xai amb panses i pinyons..Els peus de xai els podeu trobar fàcilment a les parades de tripaires dels mercats; sortosament, aquestes parades que havien estat a punt de desaparèixer, han renascut gràcies als immigrants, sobretot llatins, que sembla que en son molt aficionats...


Ingredients (2-3 persones):

400 g de peus de xai ja nets

un grapat de panses

un grapat de pinyons

1 ceba grossa

2 tomaquets madurs

1-2 alls

julivert

una picada : amb all . safrà i 10-12 ametllets torrades


Els peus els bullirem amb sal i llorer fins que quedin tendres. Reservarem una mica d'aigua de bullir-los i els colarem i posarem en una cassola.

En aquesta cassola, prèviament, haurem posat ceba picolada fina i all també ben picoladet. Quan comenci a transparentar, hi posarem tomàquet ratllat i julivert picat. Quan la salsa sigui ben concetrada, llavors és el moment d'afegir-hi els peus de xai i el gotet d'aigua de bullir-los. 


Deixarem que bulli tot junt un quart d'hora aproximadament i hi afegirem la picada deixatada amb el mateix suc. hi afegim també les panses i pinyons prèviament remullades una bona estona amb aigua.

Que cogui tot junt deu minuts més i ja ho tindrem!!

Seguidors