divendres, 5 d’abril del 2024

Suquet d'escòrpora amb patates i all-i-oli

 


Un clàssic de la cuina catalana que, aquest cop hem fet amb una escorpòra mitjaneta. PEr començar li vam demanar al peixater que ens talles el peix incloent-hi el cap (que té força molla i dóna gust també). La quantitat de patates pot variar segons ens agradin més o menys o, simplement, volguem allargar el plat de forma econòmica. Obvimanet també es pot fer amb altres peixos de carn forta o amb una barreja d'ells, però , aquest cop, ens havia fet gràcia aquest peix...Recomano demanar al peixater que ens tregui ell les espines, doncs si bé, només en te al llom i al ventre, son molt grosses i dificils de tallar a casa sense bons estris.


ingredients (2-3 persones):

1 escorpòra mitjana tallada a rodanxes (demanar que ens trequin les espines)
3-4 patates pelades
1 ceba
1 tomàquet
alls 2-3
1 fulleta de llorer
julivert
all-i-oli (fet només amb all i oli, ep!)

Començarem per a fer un sofregit en una olla fonda amb la ceba i els alls picolats i hi afegim la fulla de llorer. Quan comencin a transparentar, hi afegim el tomàquet ratllat i el juliver picolat i les patates pelades i esqueixades. Deixem que cogui uns 5 minuts i hi aboquem brou o aigua calenta fins a cobrir les patates. Llavors hi afegim l'escòrpora salada i empebrada i poc després , l'all-i-oli deixatat amb el mateix suc de la cocció. Que bulli a foc mig uns minuts més i ja ho tindrem!!


Seguidors