Una altra manera de cuinar la tripa. Aquest cop, a més, torna a ser tripa de xai, pero es pot fer , obviament, amb tripa de vedella.
Ingredients (2-3 persones):
1 ceba grossa
2-3 tomàquets ben madurs
un got de vi blanc
alls i julivert (força)
1 fulla de llorer
Cal tallar la tripa, rentar-la be i bullir-la amb una fulleta de llorer. Reservar-la i reservar també una miqueta de brou per si de cas.
En una paella, feu un sofregit de ceba picolada fineta. Quan sigui ben cuita, hi afegiu la tripa tallada petita i deiixeu-ho coure uns minuts més. Afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu que es concentri. Afegiu-hi el got de vi blanc i deixeu que s'evapori. Rectifiqueu de sal i pebre negre al gust. El caldo de coure la tripa es pot fer servir per afegir en el moment que ens sembli que esta quedant el guisat massa sec i hi hagi risc de cremar-se.
Aboqueu la tripa en una llauna que pugui anar al forn, escampeu pel damunt l'all i el julivert picolat i enforneu fins que quedi ros i una mica sec. Serviu!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada