dijous, 2 de maig del 2024

Rap allagostat (o llagosta de pobre)

 

Una manera molt fàcil de fer el rap, el nom de la recepta prové, evidenment, de l'aspecte que té encabat el plat, tot i que, si llegeixes testimonis de pescadors vells, es comprova que justament la llagosta era un menjar de pobres antigament! En fi, els temps canvien i després va venir l'època en que era menjar de rics i els qui no se la podien permetre batejaven així els plats....

Ingredients ("-3 persones):

1 rap sencer de 1´5 kg o una mica més

pebre vermell
patates (1 o 2)
ceba (1 o 2)


Demanarem al peixater que ens netegi el rap: el cap i les espines ens serviran per fer sopa un altre dia o o fideus rossejats etc... Li demanarem que tregui l'espina central també, es clar!!

Agafarem les dues peces que ens queden i les lligarem juntes amb fil d'embastar, untarem amb oli i també untarem amb pebre vermell. Reservarem.

En una llauna que pugui anar al forn, hi posem una capa de patates i ceba pelades i tallades a rodanxes fines. Enfornem fins que siguin mig cuites (hi ha qui les passa per la paella per fer-ne més via).

Quan les patates i la ceba siguin mig cuites, hi posem al damunt el rap i ho tornem a enfornar. Ho tindrem a uns 200 º uns 15 minuts, caldrà donar-li la volta i si veiem que es queda eixut, tapar-ho amb paper de forn. També ho podem regar amb un gotet de vi blanc. 

Quan el rap sigui cuit, el traiem , tallem el fil d'embastar i el tallem a rodelles. Es pot menjar fred o calent.



Seguidors