Una manera molt fàcil de fer el rap, el nom de la recepta prové, evidenment, de l'aspecte que té encabat el plat, tot i que, si llegeixes testimonis de pescadors vells, es comprova que justament la llagosta era un menjar de pobres antigament! En fi, els temps canvien i després va venir l'època en que era menjar de rics i els qui no se la podien permetre batejaven així els plats....
Ingredients ("-3 persones):
1 rap sencer de 1´5 kg o una mica més
patates (1 o 2)
ceba (1 o 2)
Demanarem al peixater que ens netegi el rap: el cap i les espines ens serviran per fer sopa un altre dia o o fideus rossejats etc... Li demanarem que tregui l'espina central també, es clar!!
Agafarem les dues peces que ens queden i les lligarem juntes amb fil d'embastar, untarem amb oli i també untarem amb pebre vermell. Reservarem.
En una llauna que pugui anar al forn, hi posem una capa de patates i ceba pelades i tallades a rodanxes fines. Enfornem fins que siguin mig cuites (hi ha qui les passa per la paella per fer-ne més via).
Quan les patates i la ceba siguin mig cuites, hi posem al damunt el rap i ho tornem a enfornar. Ho tindrem a uns 200 º uns 15 minuts, caldrà donar-li la volta i si veiem que es queda eixut, tapar-ho amb paper de forn. També ho podem regar amb un gotet de vi blanc.
Quan el rap sigui cuit, el traiem , tallem el fil d'embastar i el tallem a rodelles. Es pot menjar fred o calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada