Un clàssic de l'anomenat mar i muntanya..quan la llagosta era menjar de pobres i el pollastre, el plat de festa. Com no podia ser d'altra manera l'hem fet per Festa Major perquè, recorde-m'ho, aquesta mena de plats es feien en ocasions excepcionals com el dia principal de la Festa Major...El color fosc ve de la xocolata a la pedra, l'ingredient més important de la picada! atenció que cal que sigui o bé xocolata a l apedra o una xocolata negra amb un % de cacau molt alt..
Ingredients (4 persones):
1 pollastre de pagès
4 llagostetes de viver
2 tomàquets madrus
1 ceba
1 pollastre de pagès
4 llagostetes de viver
2 tomàquets madrus
1 ceba
1 porro
canyella en pols
1 canonet de canyella
llorer, farigola i orenga
1 got d'anis sec
1 got de vi ranci
picada:
una presa de xocolata a la pedra o de xocolata amb el % de cacao més alt que es pugui trobar
10 ametlles
1 all
julivert
safrà, uns brins
safrà, uns brins
Cal tenir el pollastre tallat a quarts o a octaus (millor a octaus). Cal netejar-lo i salpebrar-lo al gust, afegint-hi una mica de canyella en pols.
La llagosta, que eren petitones, ens les va xapar pel mig el mateix peixeter.
Començarem per a posar en una cassola grossa, un xic d'oli i saltejar-les llagostes. quan canviin de color, les retirem i les reservem.
En el mateix oli, si cal n'afegim un xic més, enrossim el pollastre. Quan tingui coloret, hi afegim les cebes pelades i picolades fines, el porro també picat fi i les herbes i el canonet de canyella si volem poternciar el gust d'aquesta espècie. Deixem que es coguin (millor tapat i vigilant que no es cremi la ceba) i quan comenci a transparentar, hi aboquem el vi ranci i l'anís sec. Deixem que s'evapori l'alcohol i hi afegim el tomàquet ratllat. Deixem que es concentri el sofregit.
Quan el sofregit sigui ben concentrat, hi afegim unes llossades d'aigua calenta que quasi cobreixin el pollastre. Hi afegim també les llagostes de nou i el suc que hagin pogut fer. Deixem que vagi coent a foc mitjanet.
A part, fem una picada amb el julivert, l'all pelat, la xocolata (una prsa o dos), les ametlles torrades i pelades, el safrà i una mica de sal. Quan la picada sigui ben fina, la deixatem amb el suc de la cocció i quan sigui tot el pollastre quasi fet, hi afegim la picada i deixem que faci xup-xup uns 10 minuts més.
Rectifiquem de sal i ja ho tindriem!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada