Un plat de fer xup-xup que varem fer aprofitant els pèsols de temporada (compreu fruita i verdura de temporada!)..i va quedar ben bo!
Ingredients (2 persones).
1 tira de coll de xai tallada com si la fessim a la graella
200 g de pèsols frescos ja desgranats
1 ceba
1 o 2 tomàquets madurs
1 pebrot vermell
un got de vi ranci
1 got de moscatell
per la picada: 10-12 avellanes torrades, 1 nyora, 2 grans d'all
Començarem per posar en remull unes hores abans la nyora. Cal que s'hidrati bé.
Netejarem el coll i el salpebrerem al gust.
Sofregirem el xai en una cassola amb oli. Cal que ens agafi color i el posarem quan l'oli sigui calent. Quan el xai sigui rosset, el traiem i el reservem.
A la mateixa cassola, hi posarem la ceba tallada fina i el pebrot. La ceba cal que estigui picolada fina i el pebrot vermell, tallat petit però no gaire. Quan comenci a transparentar la ceba, hi afegirem el tomàquet ratllat. Quan comenci a concentrar.se, hi tornem a posar el xai i hi afegim el vi ranci i el moscatell. Deixem que s'evapori l'alcohol.
Quan l'alcohol sigui ben evaporat i el sofregit concentrat, hi afegim aigua fins a cobrir-ho tot i hi afegim els pèsols. Abaixem el foc i tapem i que vagi fent xup-xup.
A part, fem una picada amb les avellanes torrades, la polpa de la nyora i els alls pelats. Aquesta picada, cal afegir-la al cuinat quan faltin uns 10-15 minuts per que sigui tot cuit. Ho deixem coure, ho rectifiquem de sal i pebre, deixem uns minuts més (2-5 minuts) i apaguem el foc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada