dissabte, 17 d’abril del 2010

Syurgodok lebaran (sopa de verdures amb llet de coco)

Fa un temps vaig fer un curset de "cuines del món", a cada sessió la persona que feia del professor era d'un país diferent i ens ensenyava a cuinar un parell de plats típics del seu país. Obviament era un acostament molt superficial, però el curs era molt interessant i et deixava amb ganes d'apendre'n més i més.
Aquesta recepta, correspon a Indònesia, i es tracta d'una sopa de verdures variades amb llet de coco. No necessitem cap estri especial per cuinar-ho, i la llet de coco i el gingebre són molt fàcils de trobar, no només a colmados "exòtics", si no a súpers i mercats. També duu com a aromatitzant galangga laminada, però jo no n'he pogut trobar mai enlloc i per això no l'he posada. Si algú en tingues, cal afegir-la al mateix moment que el gingebre.

Necessitarem (per 4 persones):
200 g de mongetes tendres
2 pastanagues
2 porros
3 grans d'all
3 tomàquets no gaire grans
300 g de patates
gingebre fresc
2 llaunes de llet de coco
aigua i sal
gambes (jo he fet servir d'aquelles pelades i congelades)

Posem aigua a bullir en un pot. Tallem a dauets petits les pastanagues i les patates. Pelem els alls i el gingebre fresc i els aixafem. Tallem els porros també petits i les mongetes, primer fent-ne tires finetes i després també a dauets. Quan l'aigua bulleixi, hi tirem les patates, les pastanagues, els alls i el gingebre. Quan hagin bullit durant uns 15 minuts , hi afegirem les mongetes i els porros. Deixarem que segueixi bullint. Quan tot sigui quasi fet, ho treiem un moment del foc per afegir-hi la llet de coco. Per evitar que es talli la llet, es recomanable que la tempereu una mica, afegint al pot una mica de l'aigua de bullir les verdures. Tirem la llet de coco a la sopa i remenem. Afegim els tomàquets tallats a dauets. Tornem a posar-ho al foc, i ho deixarem que arrenqui el bull de nou. Rectifiquem de sal. I ja tenim la sopa feta!

Seguidors