dijous, 29 d’abril del 2010

Timbal de macarrons

Un timbal vindria a ser un pastís, però no de qualsevol cosa sinó de pasta. En aquest cas, era de macarrons, però evidentment, el podeu farcir de la vostra pasta i la vostra salsa favorita.

Necessitarem:
400 g de macarrons (o qualsevol altra mena de pasta)
salsa per la pasta, jo vaig fer servir aquesta recepta d'aquí
formatge ratllat
350 g de farina
200 g de mantega
2 ous
2 cullerades de vinagre
sal

Preparem la pasta tal i com ho fem normalment. Un cop cuita i escorreguda, hi barregem la salsa i el formatge ratllat. Reservem.
En un bol, posem la farina, fem un clot al mig en forma de volcà i hi posem la resta del s ingredients (la mantega tova i cal guardar una mica de rovell per a pintar el timbal). Ho treballem tot fins a deixar la massa lligada. Deixem-la reposar com a mínim 10 minuts a la nevera tapada amb un drap.
Untem amb mantega un motllo de parets altes. Fem dues parts de la pasta, una serà una mica més gran que l'altra. Agafem la porció més gran i l'estirem amb el corró, fem una circumferència i folrem el motllo amb ella, procurant que els extrems de la pasta arribin fins a la vora del motllo.
Hi aboquem la pasta. Ara, agafem la segona porció de la pasta, l'estirem i la fem servir per a "tapar" els macarrons .
Caldrà fer un forat (al mig per exemple) per a que surti el vapor d'aire durant la cocció. unim els extrems de la massa que fa de base amb els extrems de la que fa de tapa. Si ens "sobra" mansa la podem fer servir per a fer alguna mena de decoració. Pintem la pasta amb el rovell batut que hem reservat. Ho posem al forn uns 40 minuts.

Seguidors