Aquesta és una altra escudella també molt fàcil de fer i sense gran presencia de carsn..ara bé, té un ingredient principal i imprescindible: un tros d'os de pernil que li dóna el gust inconfusible i diferenciat de la resta de les escudelles... En el nostre cas, no teniem tots els ingredients i vam prescindir de les bledes, però les hem afegit al llistat ...
Ingredients (2 persones):
1/4 de col
1 grapat de bledes (no en teniem)
1 tros d'os de pernil
1 mica de sagi en forma de bola o un trosset de cansalada
1-2 patates
1-2 xirivies
1-2 pastanagues
1-2 naps
un grapat de fideus
un grapat d'arròs
un grapat de mongetes i/o cigrons cuits.
Pelem i tallem al gust totes les verdures. Posem una olla grossa al foc amb la cansalada o la boleta de sagi i l'ós de pernil. Quan comenci a bullir, hi posem totes les verdures excepte les patates, les bledes i la col. Deixem que bulli una bona estona.
Quan les verdurs siguin mig cuites, hi afegim la col i les bledes i immediatament, quan torni a arrencar el bull, les patates pelades i tallades igual que la resta de les verdures. Deixem que cogui i quan les patates siguin mig cuites, hi afegim els fideus i l'arròs. A l'ultim moment, hi afegim les cigrons i/o mongetes ja cuits. Rectifiquem de sal i ja ho tindriem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada